Advocaat voor (winkel)diefstal direct geregeld

Tomzitting diefstal & winkeldiefstal

Een Tomzitting voor winkeldiefstal of een tomzitting voor diefstal betekent dat u bij de Officier van Justitie moet komen. Dit om u voor te stellen de zaak 'buiten de rechter om' af te doen. Meestal door u een straf voor de winkeldiefstal of diefstal op te leggen.

Het is belangrijk niet alleen naar de tomzitting of omzitting te gaan, maar een deskundig advocaat in te schakelen. De Officier van Justitie is namelijk geen rechter, maar een openbaar aanklager. Regelmatig maken wij helaas mee dat een strafvoorstel bij een tomzitting of te hoog is of niet aan de orde. Wellicht zit er een kans tot vrijspraak in uw zaak?

KLIK HIER VOOR DIRECT GRATIS CONTACT MET EEN ADVOCAAT VOOR UW TOMZITTING VOOR DIEFSTAL

Als u een straf accepteert staat uw schuld bovendien vast en geldt dit als aantekening (van schuld) op uw 'strafblad'. Dit kan gevolgen hebben voor het aanvragen van een verklaring over goed gedrag (VOG). U bent niet verplicht de voorgestelde straf te accepteren. Dat kan soms verstandig zijn, maar alleen als u weet wat uw kansen zijn in een behandeling voor de Politierechter en of het voorstel passend is.

Niet zelden slagen wij erin de Officier van Justitie met goede argumenten te bewegen een sepot uit te spreken of een gepaste straf op te leggen. Wij weten wat uw kansen zouden zijn bij een gang naar de rechter en hoe wij u in een tom zitting het beste resultaat met u kunnen bereiken. Wij kennen de juridische argumenten die daarvoor nodig zijn!

Als u het formulier invult neemt een ervaren strafrechtadvocaat snel en vrijblijvend contact met u op voor uw (winkel)diefstal zaak.

Wij hebben enkele gegevens nodig om contact op te nemen

(Dit kost een paar minuten. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en alleen aan een diefstal-advocaat verstrekt)

U accepteert met het invullen onze beperking van aansprakelijkheid en privacyreglement

 

Wat is een TOMzitting?

TOM staat voor Taakstraf Openbaar Ministerie. Op een TOM-zitting kan een officier van justitie een verdachte een taakstraf (een werkstraf of een leerstraf) of een geldboete, of een combinatie hiervan aanbieden. Bij deze besloten zitting is het niet de rechter die een straf oplegt maar de officier van justitie die een straf aanbiedt. Als de verdachte hier niet op ingaat of de taakstraf niet naar behoren uitvoert, wordt hij of zij alsnog gedagvaard voor de rechter.

bron: Openbaar Ministerie

Wat wij u bieden

  1. Contact met deskundig advocaat voor diefstal
  2. Binnen 24 uur contact met een advocaat
  3. Vertrouwelijk gratis eerste gesprek
  4. Duidelijke kosten (ook pro-deo!)
  5. bij geen pro deo vaak vaste prijs afspraak
  6. E-mail adres en 06-nummer van advocaat

Strafbeschikking Diefstal door Openbaar Ministerie

De Officier van Justitie kan voor feiten, zoals diefstal, winkeldiefstal of verduistering zelf een straf opleggen. Dit gaat zonder tussenkomst van een rechter. U krijgt dan een brief ('strafbeschikking') uitgereikt. De brief waarmee het Openbaar Ministerie u een straf oplegt voor diefstal heet een 'strafbeschikking'.

Verzet tegen strafbeschikking diefstal of verduistering

Tegen deze strafbeschikking moet u zelf in actie komen. De termijn voor bewaar (dit noemt men 'verzet') is maar twee weken. Neem dan ook snel contact met ons op. LET OP: Als u de strafbeschikking voor (winkel)diefstal of verduistering betaalt, staat daarmee uw straf en aantekening op uw strafblad (documentatie) vast! Betaal dus niet zonder eerst met uw advocaat te overleggen.

Video Winkeldiefstal

Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten beschikbaar.